۱۳۸۷ دی ۱۴, شنبه

Direct X چيست؟

ويندوز ايكس پي Direct X8.1 يا ورژنهاي بالاتر آن را ساپورت مي كند كه قابليتهاي صوتي و تصويري كامپيوتر را افزايش مي دهد. Direct X دسترسي به قابليتهاي دستگاه هايي مانند مانيتور و كارت صدا را براي نرم افزار ها فراهم مي كند تا از قابليتهاي سه بعدي تصوير و صداي فراگير و جلوه هاي صوتي آنها استفاده شود.

Direct X نرم افزار ها را قادر مي سازد تا از قابليتهاي سخت افزار كامپيوتر شما اطلاع پيدا كرده و پارامترهاي لازم را با آنها مطابقت دهد. اين خاصيت به برنامه هاي صوتي و تصويري اين قدرت را مي دهد تا روي هر كامپيوتري كه ويندوز نصب شده و سخت افزار آن سازگار با Direct X باشد فايل هاي صوتي و تصويري را با بيشترين كارايي و كيفيت ممكن به اجرا بگذارد.

Direct X يك سري از برنامه هاي سطح پايين است كه  Application Programming Interfaces  يا (APIs) را در خود دارد و دسترسي به ويژگيهاي با كارايي بالاي سخت افزار مانند چيپ هاي شتاب دهنده گرافيكي سه بعدي و كارتهاي صدا را امكان پذير مي سازد. اين APIs ها شامل شتاب دهنده هاي گرافيك دو بعدي و فابليت پشتيباني از وسايل ورودي مانند موس، جوي استيك و كي بورد و كنترل ميكس صدا و صداي خروجي هم هست. توابع سطح پايين بوسيله اين مولفه ها پشتيباني مي شوند كه Direct X را مي سازند:

Microsoft Direct 3D

Microsoft Direct Sound

Microsoft Direct Music

Microsoft Direct Input

Microsoft Direct Play

Microsoft Direct Show

متا تگ چيست؟

زمانيكه يك موتور جستجو صفحه شما را پيدا مي كند. بايد آن را فهرست كند ( آن را به بانك اطلاعاتي قابل جستجوي خود اضافه كند ) البته همراه با اطلاعاتي از سايت شما. اكنون موتورهاي جستجوي زيادي از برچسبهاي <META> استفاده مي كنند. كه به شما اجازه مي دهد كلمات كليدي و توصيف صفحه خود را در آن قرار دهيد اين به شما كنترل بيشتر مي دهد تا صفحه شما در طول يك جستجو چگونه نمايش داده شود و اغلب باعث ترافيك بيشتر به سايت شما مي شود.

بر چسبهاي <META> براي چند هدف مختلف مي توانند مورد استفاده قرار گيرند معمولاً شما بايد برچسبهاي <META> را در برچسبهاي <HEAD> در شروع صفجه خود قرار دهيد. براي بهبود بخشيدن به نتايج موتور جستجو ما از دو  نشان مخصوص استفاده مي كنيم كه در زير مشاهده مي كنيد.

<meta name="description" content="توضيحات مربوط به صفحه در اينجا قرار مي گيرند">

<meta name="keywords" content="كلمات كليدي در اينجا قرار مي گيرند">

زمانيكه يك كاربرد در حال جستجو با موتور جستجويي كه از برچسبهاي متا و كلمات كليدي پشتيباني مي كند مي باشد اگر از كلمات كليدي يا برچسبهاي متاي موجود در سايت شما به عنوان عبارات مورد جستجو استفاده كند ممكن است سايت شما با آن تيتر در ليست ظاهر شود و در زير اين تيتر مقداري يا تمام كلماتي كه شما در توصيف صفحه خود در برچسبهاي متا قرار داده ايد قرار گيرد بهتر است كه توصيف صفحه داراي بيش از 200 كاراكتر (حروف و ..) نباشد. همچنين كلمات كليدي در نتايج جستجو ديده نمي شوند و بهتر است آنها را زير 1000 كاراكتر نگه داريد زيرا اگر بيش از اين باشد موتور جستجو اضافه آن را ناديده مي گيرد يا شما را از فهرست حذف مي كند ( براي جدا كردن كلمات كليدي احتياجي به ويرگول نيست) مثالي از موقعيت يك برچسب متاي واقعي:

<html>
<head>
<title>yadbegir.com</title>
<meta name="description" content="آموزش اينترنت و متا تگ ها در ياد بگير دات كام">
<meta name="keywords" content="yadbegir.com internet computer">
</head>
<body>
صفحه شما اينجا قرار مي گيرد
</body>
</html>

برچسبهاي متا در صفحه وب قابل ديدن نيستند مگر اينكه خود كاربر بخواهد آنها را ببيند.

اينترنت چگونه كار مي كند؟

در اينترنت موضوع اين است كه اطلاعات چگونه از يك كامپيوتر به كامپيوتر ديگر انتقال     مي يابد آيا تا بحال قكر كرده ايد كه از زمانيكه شما درخواست يك صفحه وب مي كنيد تا زمانيكه آن را روي صفحه كامپيوتر خود دريافت مي كنيد چه اتفاقي مي افتد؟ و چگونه اطلاعات از گوشه اي از جهان به گوشه اي ديگر انتقال مي يابند؟

hadi soleghani آنچه اتفاق مي افتد  تا يك سري اطلاعات  (مثلاً يك صفحه وب ) در اينترنت انتقال داده شود در ذيل به صورت مرحله به مرحله بيان شده است:

  • اين اطلاعات در تعداد بسيار زيادي قطعه كه يك اندازه هستند شكسته مي شوند ( اين قطعات پاكت ها يا PACKETS  ناميده مي شوند.)

  • يك header  به هر PACKET اضافه مي شود كه توضيح مي دهد آن PACKET از كجا آمده است ، كجا بايد برود و در بين PACKET هاي رسيده چه موقعيتي دارد.

  • هر PACKET فرستاده مي شود از كامپيوتري به كامپيوتر ديگر تا به مقصد برسد هر كامپيوتر در طول مسير تصميم مي گيرد كه هر پاكت را در مسير بعدي به كدام كامپيوتر ارسال كند. اين مي تواند وابسته به چيزهايي باشد مانند اين كه كامپيوتر هايي كه PACKET ها را دريافت مي كنند به چه ميزان مشغول باشند اين گونه نيست كه همه PACKET ها يك مسير را بپيمايند.

  • در مقصد PACKET ها آزمايش مي شوند. اگر PACKET اي  از دست برود و يا خراب شود يك پيام فرستاده مي شود كه درخواست فرستادن دوباره آن PACKET را مي دهد تا همه پاكتها به صورت سالم و بدون عيب فرستاده شوند.

  • PACKET ها دوباره به شكل اصلي خود مونتاژ مي شوند.

هر كامپيوتري كه متصل شده است به اينترنت نرم افزاري دارد كه به آن TCP/IP گفته مي شود كه مسئول دريافت و ارسال و چك كردن PACKET ها است TCP/IP چسب اينترنت است

TCP/IP: ( Transmission Control Protocol / internet protocol )

كوكي چيست؟

كوكي عبارت است از يك پيغام كه سرور به مرورگر ( Browser ) شما مي فرستد. مرورگر شما اين پيغام را در يك فايل متني ( Text ) ذخيره مي كند. پس از آن هر بار كه كه شما به آن سرور مراجعه مي كنيد ( يعني يك صفحه از وب سايتي را كه روي آن سرور قرار دارد باز مي كنيد. ) يا به عبارت ديگر هر بار كه مرورگر شما (مثلاً اينترنت اكسپلورر ) در خواست يك صفحه از آن سرور مي كند اين پيغام را به آن سرور باز مي گرداند.

هدف اصلي كوكي ها شناسايي كاربران است تا تنظيماتي را كه كاربر بنا بر سليقه خود دفعة قبل روي يك وب سايت مثلاً ياهو انجام داده اكنون هم بتواند صفحه را با همان تنظيمات دفعه قبل برايش باز كند. براي مثال فرض كنيد در Hotmail يك ايميل درست كرده ايد و اكنون بعد از چند روز دوباره وارد سايت Hotmail  مي شويد تا با وارد كردن ID (يا شناسه ) و پسورد وارد ايميل خود شويد و مشاهده مي كنيد كه با باز شدن صفحه ID شما از قبل نوشته شده است يا حتي اگر از قبل اين امكان را ايجاد كرده باشيد پسورد شما هم وارد شده فقط كافيست اينتر را بزنيد و وارد ايميل خود شويد. و زمانيكه در گوگل زبان خود را انتخاب مي كنيد و دفعه بعد كه وارد گوگل مي شويد و زبان مورد نظر شما به طور اتوماتيك انتخاب شده است همه اين كارها و بسياري از كارهاي ديگر اينچنيني بوسيله كوكي ها انجام مي شود در حقيقت از طريق كوكي ها سرور وب صفحات را مطابق عادت و سليقه شما باز مي كند و به اين طريق در وقت و حوصله شما صرفه جويي مي شود.

مشکلات کوکی ها :

كوكي ها مكانيزم كاملي براي شناسايي نيستند، ولي كارهايي را ممكن مي سازند كه شايد بدون آنها انجام همين كارهاي ساده غير ممكن بود. در اينجا به بررسي چند مشكل كه از كارايي كوكي ها مي كاهد مي پردازيم.

  • افراد معمولاً از كامپيوتر ها به طور مشترك استفاده مي كنند. هر كامپيوتري كه در يك مكان عمومي مانند محل كار يا حتي در خانه معمولاً‌ به طور اشتراكي چند نفر از آن استفاده مي كنند. و چندين نفر در زمان هاي مختلف بوسيله اين كامپيوتر به اينترنت متصل مي شوند. كوكي ها نمي توانند نياز همه آنها را همزمان برآورده كنند.  فرض كنيد از يك مكان عمومي مانند يك كافي نت در حال خريد از يك فروشگاه اينترنتي هستيد. اين فروشگاه اينترنتي روي كامپيوتري كه از آن براي خريد استفاده مي كنيد يك كوكي قرار مي دهد تا اگر بار ديگر وارد اين فروشگاه اينترنتي شديد حساب شما را استفاده كند. فروشگاههاي اينترنتي معمولاً در اين زمينه بسيار هشدار مي دهند. يا فرض كنيد كه شما با استفاده از كامپيوتر شخصي همسرتان از فروشگاه اينترنتي آمازون خريد كرده ايد و حال اگر همسرتان بعد از شما براي خريد وارد آمازون شود فقط با يك كليك مي تواند خريد كند البته با حساب شما!

در يك كامپيوتر با سيستم عاملي مانند ويندوز NT يا يونيكس كه حسابها به طور مناسب و درست در اختيار كاربران قرار مي گيرند كمتر اين مشكلات پديد مي آيند.

  • اگر كوكي ها پاك شوند. اگر شما با مرورگر خود ( مانند اينترنت اكسپلورر ) مشكل داريد. و از شركت پشتيباني كنندة اين مرورگر كمك بخواهيد ممكن است اولين چيزي كه به شما بگويند تا انجام دهيد پاك كردن temporary Internet files يا همان فايلهاي موقت اينترنتي در شاخه ويندوز باشد. زمانيكه اين كار را مي كنيد تمام كوكي ها را از دست مي دهيد و اگر سايتي را كه قبلاً بازديد كرده ايد بعد از اين عمل دوباره بازديد كنيد آن سايت شما را به عنوان يك كاربر جديد فرض خواهد كرد و براي شما يك كوكي جديد مي فرستد. و به همين علت است كه بعضي از سايتها از شما مي خواهند كه در آنها ثبت نام كنيد ( يا اصطلاحاً رجيستر شويد. ) جون اگر با يك كلمه كاربري ( User Name ) و يك كلمه عبور ( Password ) شما مي توانيد وارد حوزه شخصي خود در آن سايت شويد حتي اگر فايل كوكي را از دست داده باشيد.
  • چندين كامپيوتر. افراد زيادي در روز از بيش از يك كامپيوتر براي دستيابي به اينترنت استفاده مي كنند. به عنوان مثال اگر شما يك كامپيوتر در محل كار و يك كامپيوتر در خانه و يك لپ تاپ براي خارج از اين دو محل استفاده مي كنيد براي هر كامپيوتري كه با آن به يك وب سايت متصل مي شويد كوكي هاي جداگانه براي هر كامپيوتر ارسال مي شود و اين سبب مي شود كه تنظيمات خود را براي هر كامپيوتر به طور جداگانه انجام دهيد كه خسته كننده است.

حل مشكلات مذكور احتمالاً به همين سادگي ها هم نيست مگر اينكه از كاربر خواسته شود در سايت مذكور ثبت نام كند.

آشنايي با RSS

اصطلاحات RSS

وبلاگ ــ يك وبلاگ يا وب سايت عمومي است كه فرستاده هاي شخصي را نشان مي دهد و معمولاً آخرين مطلب از نظر زماني اولين مطلب از نظر مكاني در صفحه است. معمولاً اين فرستاده كه عموماً متن هستند بايگاني شده و قابل جستجو (بوسيله موتورهاي جستجو) هستند. اين فرستاده ها مي توانند از طرف يك شخص يا اشخاص زيادي باشند. وبلاگهاي جديد همراه با لينك ها و توصيف مختصري ارائه مي شوند كه اين توصيف ها بوسيله RSS در دسترس قرار مي گيرند.

كانالها (Channels) ــ اينها لينكهايي به زبان XML هستند كه به مقالات و وبلاگهاي جديد آدرس مي دهند. و بعضي وقتها با عنوان Feed ناميده مي شوند.

تغذيه(Feeds) ــ اينها فايلهايي به زبان XML هستند كه معمولاً شامل لينكهايي به مقالات و وبلاگها همراه با يك توصيف مختصر مي باشند. كه به اين لينك ها گاهي كانال (Channel) گفته مي شود.

Proxy Server ــ يك وسيله ارتباط با اينترنت غير مستقيم مي باشد. شما با يك كامپيوتر شخصي به يك سرور متصل مي شويد كه آن سرور هم بعداً به اينترنت متصل مي شود. بعضي وقتي اين عمل براي فيلتر كردن محتويات يا جدا كردن ويروسها قبل از اينكه يك شبكه داخلي را آلوده كنند استفاده مي شود. اگر شما از طريق يك پروكسي سرور به اينترنت متصل شده ايد بايد تغييراتي در تنظيمات RSS خوانندگانتان انجام دهيد.

RSS ــ اين اصطلاح از كلمات Realy Simple Syndication به معناي يك تجميع واقعاً ساده تشكيل شده است. RSS يك ابزار براساس زبان XML براي وبلاگها و سايتهاي اينترنتي است. RSS با محتويات جديدي مانند تاريخ، يك تيتر، يك لينك و يك توضيح مختصر مرتباً تهيه مي شود. يك خواننده RSS فقط توضيح مختصري را كه ناشر گذاشته شده مي خواند و با يك كليك به خبر، مقاله يا وبلاگي كه آدرس داده شده است مي رود.

XML ــ (Extensible Mark up Lanyuaye) يك زبان اينترنتي قابل بهينه سازي كه انواع مختلفي از اطلاعات را مي تواند توصيف كند به گونه اي كه برنامه هايي كه به اين زبان نوشته مي شوند مي توانند اطلاعات را اصلاح و تأييد كنند. هدف اوليه اين زبان به اشتراك گذاشتن زبان برنامه نويسي در اينترنت است.

آموزش اينترنت (قسمت پاياني)

آموزش مرورگرIE
يكي ديگر از امكانات محيطIE استفاده از ابزار History مي باشد.
به طور كلي هرگاه كه شما وارد سايتي شده ودرصفحات آن شروع به گشت وگذار مي نماييد، اطلاعات مربوط به آدرس سايت و مرور شده در داخل History و اطلاعات مربوط به متن ، موزيك، صفحات، تصاوير و... در داخل پوشهTemporary Internet Files كه در داخل پوشه ويندوز قرار دارد، جاي ميگيرد و بدين ترتيب شما قادر خواهيد بود كه به صورت Offline(درحالي كه به اينترنت متصل نمي باشيد)به اين صفحات رجوع نموده واز آنها استفاده نماييد.
براي اين منظور كافي است كه برروي دكمه History كه در نوار ابزار قرار دارد، كليك نموده تا يك پنجره در سمت چپ برنامه IE ظاهر شود. سپس قادر خواهيد بود تا بر روي عناوين آن كه عموما عبارتند از: امروز، اسامي روزهاي هفته، يك هفته قبل، دو هفته قبل وغيره، كليك نموده و در داخل آنها نام سايت موردنظر را كه قبلا به آن مراجعه نموده ايد انتخاب كرده و سپس بر روي نام صفحهاي كه قبلا در داخل آن سايت به آن مراجعه نموده ايد، كليك كرده تا اطلاعات مربوط به آن روي صفحه IE نمايان شود.
در بالاي پنجره History، يك دكمه كركره اي به نام View قرار دارد كه شما پس از انتخاب آن، مي توانيد نحوه به نمايش درآمدن اطلاعات Offline را مشخص نماييد. البته همانگونه كه مطرح گرديد، به صورت پيش فرض اطلاعات برحسب تاريخ نمايش داده مي شود و شما مي توانيد برحسب نام سايتها، نام سايتهايي كه بيشترين مراجعه به آنها را داشته ايد و حتي به ترتيبي كه همان روز در اينترنت كاوش نموده ايد را مشخص نماييد. حال اجازه دهيد كه امكان جذابتر ديگري را كه در محيط IE وجود دارد را با يك سناريو توضيح دهيم: تصور كنيد كه اطلاعات موجود در داخل History شما به شدت زياد شده است و شما در طي گشت وگذار خود در داخل اينترنت درهفته هاي گذشته، به صفحات جالبي در زمينه هاي پزشكي دست پيدا كرده ايد، حال يكي از دوستان شما به منزل شما آمده و اطلاعاتي در اين زمينه از شما طلب مي كند، حتي اگر بدانيد كه در چه تاريخي به چنين صفحاتي مراجعه نمودهايد، گشتن در داخل سايت History زمان نسبتاً زيادي از شما را خواهد گرفت، لذا براي حل اين مشكل، تنها كافي است كه در بالاي سمت راست پنجره History روي دكمه Searchكليك نموده تا ظاهر آن صفحه درجهت جستجو تغيير نمايد حال تنها كافي است كه در داخل كادر متني ظاهر شده، كلمه مورد جستجوي خود را ( مثلاMedical ) تايپ نموده و سپس بر روي دكمه Search Now كليك نماييد، پس از سپري شدن مدت زماني نه چندان زياد! تمامي عناوين صفحاتي كه در داخل عنوان و متن آنها چنين كلمه اي وجود داشته باشد و شما نيز قبلا به آن صفحات مراجعه نموده باشيد، در زير دكمه جستجو ظاهر مي شوند و شما به راحتي قادر خواهيد بود كه تنها در اين ليست ايجاد شده، به دنبال صفحه مرتبط گشته و به سرعت، به نتيجه مطلوب خود نائل آييد.
براي بستن اين پنجره نيز همانند، پنجره Favorites كه در شماره قبل به آن پرداختيم، كافي است كه برروي علامت ضربدر موجود دربالاي سمت راست پنجره History كليك نموده و يابرروي دكمه History كه در نوار ابزار قرار دارد و هم اكنون به صورت فرورفته نمايان شده است، كليك كرده تا اين پنجره محو گردد.
حال ممكن است از خود سوال نماييد كه چگونه مي توان زمان وحجم اطلاعاتي كه به صورت Offline در سيستم وجود دارد را افزايش يا كاهش داد؟
سوال خوبي است براي منظور بايد ابتدا وارد منوس Tools شصده و سپس گزينه Internet Options را انتخاب نماييد تا يك پنجره ظاهر شود. در قسمت General، ودر زير قسمت History مي توانيد تعداد روزهايي كه تمايل داريد اطلاعات مربوط به آدرس سايتها و صفحات اينترنت در داخل آن ذخيره شوند را تغيير دهيد، مي توانيد اين عدد را به مثلا 90 روز تغيير داده،تا بدين ترتيب آدرس تمامي سايت ها و يا صفحاتي را كه در طي 90 روز به آن مراجعه مي نماييد را در آرشيو خود داشته باشيد البته دقت كنيد كه پس از سپري شدن مثلا 95 روز، شما ديگر به آدرسهاي 5 روز اوليه دسترسي نخواهيد داشت، چرا كه شما با تنظيم اين گزينه به 90 روز در واقع به IE مي فهمانيد كه آرشيوي از آدرس هاي مراجعه شده را تا حداكثر 90 روز در داخل خود ذخيره نمايد.
همانگونه كه در جملات بالا تلويحا به آن اشاره شد، در واقع وظيفه اصلي History تنها نگهداري آدرسهاي مراجعه شده است كه شما زماني را براي آن تعيين مي نماييد و نه اطلاعات كامل صفحات مربوط به آن! چرا كه ممكن است، شما در داخل History بر روي آدرس صفحه اي كليك نموده و به جاي ظاهر شدن اطلاعات مربوط به آن صفحه، پنجره اي ظاهر شود كه در آن از شما خواسته شود كه براي بارگذاري اين صفحه، مجددا به اينترنت متصل شويد .پس وظيفه نگهداري اطلاعات صفحات با چه كسي است ؟!
در داخل پنجره Internet Options ودرقسمت General ودر زير قسمت Temperary Internet Files دكمهاي به نام Settings قرار دارد، بر روي آن كليك نموده تا پنجره ديگري ظاهر شود در داخل پنجره ، شما قادر خواهيد بود تا حداكثر اندازه اطلاعاتي كه قادر خواهيد بود تا در هنگام Offline به آن مراجعه نماييد را ملاحظه نموده و يا تغيير دهيد، درصورتي كه درآيوي كه Windows را در داخل آن نصب شده است، به اندازه كافي فضاي خالي داشته باشد، مي توانيد اين عدد را كه برحسب مگابايت مي باشد را افزايش دهيد. برافزايش دادن عدد مذكور، شانس شما براي عدم مواجه شدن با پنجره اتصال مجدد به اينترنت بسيار بالا خواهد رفت، چرا كه شما علاوه بر داشتن آدرس سايت با آدرس صفحه مورد نظر در داخل History، اطلاعات مربوط به آن صفحه را نيز كه شامل متن، صدا، تصوير و غيره مي باشد را نيز بر روي سيستم خود خواهيد داشت در داخل اين صفحه سه دكمه ديگر نيز وجود دارد : يكي از آنها به نام View Obiects وظيفه نايش داده اصطلاحا Plug Inهاي نصب شده برروي برنامه IE را برعهده دارد.
درمورد Plug Inهاي در شماره هاي بعد به تفصيل بحث خواهيم نمود، ولي در اينجا تنها كافي است كه متذكر شويم كه برنامه IEقادر است كه به برنامه هايي كه توسط شركتهاي ديگر براي محيط IE طراحي شده اند و اصطلاحا به صورت يك ابزار در آمده اند، مجهز شوند و شايد يكي از معروفترين آنها Shockwave Flash Object باشد كه شما را قادر مي سازد تاصفحاتي كه مجهز به متحرك سازي اينترنتي با همان فلش مي باشند را به راحتي ملاحظه نموده و لذت ببريد. بد نيست كه بر روي اين دكمه كليك نموده و وجود چنين Plug In را در سيستم خود بررسي نماييد. دكمه ديگري كه به نام View Files معروف است، همان دكمه اي است كه با زدن آن پنجره مربوط به فايلهاي Temperary Internet Files ظاهر شده و شما مي توانيد آنها را ملاحظه نماييد. همانگونه كه عنوان شد، بالا بردن اندازه فضاي فايلهاي موقت اينترنتي، شانس شما را براي ديدن صفحاتي كه قبلا به آنها مراجعه نموده ايد درحالت Offline بالا مي برد، ولي همانگونه كه اشاره شد، اين پوشه در داخل پوشه اصلي ويندوز قرار دارد ودرصورتي كه ديسك خواني كه پوشه ويندوز را درخود جاي داده است، از فضاي كافي برخوردار نباشد، بالا بردن اين عدد ممكن است كه براي رايانه شما مشكلات عديده اي مانند قفل كردن سيستم به همراه داشته باشد. با توجه به نكات فوق،جالب است بدانيد كه شما مي توانيد با استفاده از دكمه سوم كه همان Move Folder مي باشد، پوشه Temperary Internet Files را به درايو ديگري كه فضاي خالي نسبتا زيادي دارد، منتقل نماييد، لازم به ذكر است كه پس از انتقال، ويندوز از شما مي خواهد تا سيستم خود را مجدداً راه اندازي نماييد، لذا بهتر است كه قبل ازانجام اين عمل، تمامي برنامه هاي باز خود در ويندوز را بسته و سپس به انجام اين عمل بپردازيد. هماهنگونه كه شايد بارها در اينترنت ديده باشيد، صفحات اينترنتي غالبا در حال تغيير و تحول مي باشند، نمونه بارز آن را مي توان در سايتهاي خبري به وفور مشاهده كرد چهار دكمه درايويي كه در بالاي اين پنجره قرار دارند، نحوه به روز رساني صفحات Offline را مشخص مي سازند. گزينه اول به IE مي فهماند كه پس از اتصال به اينترنت و پس از مراجعه به هر صفحهاي كه قبلا به آن مراجعه نموده ايد و هم اكنون به صورت Offline در سيستم شما وجود دارد، در صورتي كه اين صفحه تغيير كرده است، مجدد بارگذاري شود. دكمه دوم به IE مي فهماند كه پس از اجرا شدن برنامه IE درحالي كه به اينترنت متصل مي باشيد، اين عمل صورت گرفته واين بار تمامي صفحات Offline به روز رساني شوند. دكمه بعد اين عمل را به صورت اتوماتيك انجام داده و سومين دكمه هرگونه به روزرساني را درهنگام اتصال به اينترنت متوقف مي سازد، مگر آنكه شما به صفحه Offline مراجعه نموده و كليد F5 صفحه كليد را زده تا صفحه مجددا به روز رساني شود. به كارگيري نكات فوق با توجه به كند بودن سرعت اينترنت در كشورمان، راندمان شما را در استفاده از اينترنت بسيار بالا خواهد برد.

آموزش اينترنت (بخش 4)

يكي ديگر از امكانات محيط IE استفاده از ابزار Fovarite مي باشد.
تصور كنيد كه شما در داخل اينترنت ، به گشت و گذار در سايتهاي مختلف مشغول مي باشد. دراين حين ممكن است كه با سايتها و يا صفحاتي برخورد نماييد كه براي شما به هردليلي جالب و جذاب باشد، طبعا يادداشت نمودن آدرس آن دريك دفترچه، مشكلات خاص خود را به همراه خواهد داشت،چرا كه ممكن است كه درصورتي كه آدرس آن سايت بسيار طولاني باشد، شما در هنگام يادداشت نمودن آن، دچار بي دقتي شده وذخيره آن در دفترچه شما به درستي صورت نگيرد و دليل ديگر آنكه يادداشت نمودن آدرس اينگونه سايتها هنگام كار با اينترن زمان نسبتا زيادي از شما را گرفته و طبعا كار خسته كننده اي خواهد بود، لذا استفاده از اين قابليت IE مشكل شما را به خوبي مرتفع مي سازد.
براي شروع كار فرض نماييد كه وارد سايتي به نام Yahoo شدهايد و امكانات اين صفحه براي شما جالب وده و تمايل داريد كه آدرس آن را در داخل محيط IE خود ذخيره نماييد تا هرگاه كه تمايل داشتيد به سرعت بتوانيد، بدون به خاطر سپردن آدرس آن، به آن سايت مراجعه نماييد.
براي اين منظور ، منوي Favorites را در نوار منو انتخاب نموده و سپس گزينه Add Favorites را انتخاب نماييد، تا پنجره مربوطه ظاهر شود . سپس در داخل كادر متني ،      مي توانيد نام سايت را وارد نماييد، البته دقت كنيد كه معمولا نام عنوان سايت به صورت پيش فرض در داخل اين كادر نوشته خواهد شد و در صورتي كه دليل قانع كنندهاي نداريد! بهتر است كه از همان نام پيش فرض استفاده نماييد. دراين لحظه شايد تنها كاري كه بايستي انجام دهيد،انتخاب دكمه OK باشد، ولي چند لحظه دست نگاه داريد! انجام اين عمل در دراز مدت شما را با حجم نسبتاً زيادي اسم در ليست مربوطه مواجه مي سازد، لذا بهتر است كه اين عمل را همراه با طبقه بندي موضوعي انجام دهيد. براي اين منظور قبل از انتخاب دكمه OK، دكمه Create It را انتخاب كرده تا پنجره مربوطه به صورت تكميل شده، نمايان شود. در كادر ليست سمت چپ اسامي پوشه هاي از پيش تعريف شده را ملاحظه خواهيد كرد درصورتي كه سايت مورد نظر، در داخل هريك از پوشه هاي موجود قابل طبقه بندي باشد ، تنها كافي است كه بر روي عنوان موجود در داخل كادر ليست، كليك كرده تا انتخاب شود. دقت كنيد كه در كنار بعضي از گزينه هاي كادر ليست، به صورت درختي، يك علامت بعلاوه وجود دارد واين بدان معني    مي باشد كه اين طبقه خود به طبقات ديگري تقسيم شده است و شما مي توانيد به راحتي آدرس سايت مورد نظر خود را درطبقه دلخواه قرار دهيد و اما حالتي كه طبقه مناسبي جهت قرار دادن آدرس سايت مورد نظر وجود نداشته باشد:
دراين صورت تنها كافي است كه پايين ترين طبقه مرتبط موجود را در ليست انتخاب نموده و سپس بر روي دكمه New Folder كليك نماييد.
دراين مثال بهتر است كه ابتدا بر روي پوشه Favorites كليك كرده تا اين پوشه به عنوان ريشه انتخاب شود سپس دكمه New Folder را انتخاب نموده تا پنجره ديگري ظاهر شود. در اين پنجره در كادر متني موجود نام پوشه(طبقه) مورد نظر را وارد نماييد به عنوان نمونه از نام Search Engines استفاده نموده و سپس دكمه OK را انتخاب كنيد. خواهيد ديد كه در داخل پوشهFavorites پوشه ديگري به نام Search Engines ايجاد مي شود. مجدد برروي پوشه Search Engines كليك كرده تا انتخاب شده و مجددا بر روي دكمه New Folder كليك كنيد تا پنجره مربوطه ظاهر شود. سپس در داخل كادر متني آن عبارت The Bests را تايپ نموده و سپس دكمه OK را انتخاب نماييد، خواهيد ديد كه در كنار عبارت Search Engines يك علامت بعلاوه ظاهر شده كه با انتخاب آن، پوشه The Bests به عنوان فرزند آن نمايان مي شود. حال پوشه The Bests را انتخاب نماييد . تنها عملي كه شايد لازم باشد قبل از انتخاب دكمه OK انجام دهيد، فعال نمودن كادر تاييد مربوط به Make Available Offline مي باشد . با انتخاب اين كادر، شما قادر خواهيد بود كه درحالت Offline (يعني در زماني كه به اينترنت متصل نمي باشد) نيز از محتواي صفحه مربوطه استفاده نماييد. حال برروي دكمه OK كليك نماييد، بدين ترتيب آدرس سايت Yahoo درمحل مورد نظر قرار داده خواهد شد. حال تصور كنيد كه پس از سپري شدن چندين روز، تمايل به جستجو در اينترنت داشته و مي خواهيد اين عمل را از طريق سايت Yahoo انجام دهيد و آدرس اين سايت را نيز فراموش كردهايد!!! براي اين منظور بايستي ابتدا وارد منوي Favorites شده و در داخل آن نيز ، زير منوي Search Enginesرا انتخاب نموده تا زير منوي ديگري ظاهر شود، سپس زير منوي The Bests را انتخاب نموده تا منوي ديگري ظاهر شود، در داخل آن گزينه Yahoo را انتخاب نماييد، با اين عمل برنامه IE به راحتي شما را به سايت موردنظرتان رهنمون مي سازد
روش ديگري كه براي اين منظور در داخل برنامه IE در نظر گرفته شده است، استفاده از ابزار Favorites كه هم اكنون به صورت فرورفته نمايان مي باشد، كليك نموده تا پنجره مربوطه محو گردد تا اين لحظه درمورد ساخت و طبقه بندي مطالبي را عنوان نموديم، ولي در صورتي كه بخواهيد كه اشياء موردنظر خود را حذف ، تغيير نام و يا حتي تغيير مكان دهيد، بايستي كه ابتدا منوي Favorites را نوار منو انتخاب كرده و سپس گزينه Origanize Favorites را انتخاب نموده تا پنجره ديگري ظاهر شود. دراين قسمت مي توانيد شيء مورد نظر خود را كه در ليست سـمـت راسـت قـرار دارد، انـتـخـاب نـمـوده و سپس در جهت حذف، تغييرنام، ايجاد شيء جديد در داخل آن و يا انتقال آن به شيء ديگر به ترتيب از دكمه هاي Create Folder,Rename, Delete,Move to Folder استفاده نماييد. به اين ترتيب شما مي توانيد در جريان گشت وگذار اينترنتي خود، سايتهاي مورد علاقه خود را به صورت طبقه بندي شده گروه بندي نموده و در هر زمان به راحتي به آدرس مورد علاقه خود مراجعه نماييد.

آموزش اينترنت (بخش 3)

شايد يكي از مشكلاتي كه كاربران در اينترنت با آن مواجه مي باشند، خواندن صفحات فارسي در سايتهاي اينترنتي مي باشند. ما نيز دراين شماره قصد داريم شما را دراين زمينه ياري نماييم قبل از اينكه به رفع اين مشكل بپردازيم، لازم است تا شما را با مفهومي به نام Code Page آشنا نماييم.
به طور كلي از زماني كه كاربري رايانه دركشور به طور نسبي افزايش پيدا نمود، بسياري از شركتها درجهت فارسي نمودن سيستم هاي عامل شروع به ايجاد سبكهاي خطي (Font) با       كد پيج هاي مختلفي نمودند، كه در اين ميان مي توان به كد پيجهاي ايران سيستم و سينا و 1256 اشاره نمود. نكته اي كه لازم به ذكر است، آن است كه در صورتي كه شما سندي را درهريك از اين كد پيج ها ايجاد نماييد، هنگام باز نمودن آن در كد پيج ديگر با مشكل خواندن آن مواجه خواهيد شد، چرا كه به عنوان مثال اگر در كد پيج ايران سيستم، نام علي را وارد كرده باشيد، ممكن است كه در كدپيج 1256 آن را به همان صورت مشاهده ننموده و به جاي هريك از حروف،حرف ديگري را مشاهده نماييد.
به هرحال درحال حاضر يكي از كد پيج هاي استاندارد كه درحال حاضر توسط شركت مايكروسافت نيز مطرح شده است، كد پيج 1256 مي باشد كه تقريا تمامي سيستمهاي عامل پس از ويندوز 98 از اين استاندارد طبعييت مي كنند. درصورتي كه ويندوز شما ويندوز 98، Me يا 2000 فارسي باشد، شما در هنگام مطالعه صفحات وبي كه با كد پيج 1256 نوشته شده اند، مشكلي نخواهيد داشت ولي در صورتي كه آن صفحه با كد پيج ايران سيستم نوشته شده باشد، طبعا شما با خواندن آن صفحات مشكل داشته بابستي كه مراحل ذيل را درجهت رفع آن انجام دهيد. به عنوان نمونه سايت همشهري يك نمونه از اينگونه سايتهاي طراحي شده يا كد پيج ايران سيستم مي باشد. براي مشاهده صفحات آن مراحل ذيل را انجام دهيد:
1. وارد برنامه Internet Explorer شده و در نوار آدرس آن، آدرس http://www.Hamshahri.net. را وارد نموده و سپس كليد Enter صفحه كليد را بفشاريد.
2. پس از مدتي، صفحه اوليه اين سايت ظاهر مي شود، كه به صورت دو فريمي بوده و شما بايستي كه در فريم بالايي، پايين آمده تا كلمه SEPEHR.TTF را كه در داخل يك مربع قرار گرفته است، ظاهر شود.
3. حال اشاره گر موش را برروي آن برده و سپس كليك نماييد تا صفحه ديگري ظاهر شود.
4. دراين صفحه نيز به صورت گرافيكي وفارسي، مراحل دريافت ونصب فونت فارسي مشخص شده است و شما مي توانيد، پس از مطالعه آن با توجه به نوع سيستم عامل خود در بالاي صفحه، بر روي يكي از دو دكمه، ويندوز يا اپل(مكينتاش) كليك نماييد. درصورتي كه سيستم عامل شما، ويندوز مي باشد، كلمه ويندوز را انتخاب كنيد.
5. پس از كليك نمودن بر روي كلمه ويندوز، يك پنجره ظاهر مي شود و شما بايستي درحالي كه عبارت Save This File To Disk انتخاب شده مي باشد، دكمه OK را انتخاب نمائيد.
6. حال پنجره اي ظاهر مي شود كه محل دريافت فايل مربوط به فونت را از شما سئوال مي نمايد. به طور كلي، به صورت پيش فرض، هميشه اين محل My Document مي باشد و بهتر است كه هميشه محل دريافت فايل هاي شما دراين مكان باشد ودرصورتي كه مقصد پيشنهادي ويندوز براي شما اين محل را مشخص نكرده باشد، بهتر است كه كادر كركره اي مربوط به Save in را انتخاب كرده و گزينه My Document را در آن انتخاب نمائيد. ولي دقت كنيد كه چون در اين مقاله آموزشي، فرض برآن است كه ممكن است كه كاربر داراي ويندوز 98 يا 2000 باشد، لذا براي راحتي كار بهتر است كه استثنائاً براي دريافت فونت ديسك خوان C:\ را انتخاب كرده و در ريشه آن، به دريافت فونت بپردازيد. حال تنها كافي است كه بر روي دكمه OK كليك نمائيد، تا عمل دريافت فايل صورت گيرد. دريافت اين فايل كه درحدود KB56 مي باشد، با توجه به سرعت دسترسي شما به اينترنت، چند ثانيه بيشتر به طول نخواهد انجاميد شما به اينترنت، چند ثانيه بيشتر به طول نخواهد انجاميد.
7. حال كافي است كه ابتدا برروي دكمه Start نوار وظيفه ويندوز كليك كرده، تا يك منو ظاهر شود، سپس زير منوي Settings را انتخاب نموده تا منوي ديگري ظاهر شود و بر روي گزينه Control Panel كليك نمائيد، تا در نهايت يك پنجره ظاهر شود.
8. در داخل اين پنجره ، شمايل Fonts را يافته، اشاره گر موش را بر روي آن برده و سپس دوبار كليك نمائيد تا پنجره مربوط به آن بازگردد.
9. در داخل پنجره ، ابتدا منوي File را انتخاب كرده تا منوي مربوط به آن بازگردد سپس گزينه Install New Font ….. را انتخاب كنيد تا پنجره ديگري ظاهر شود.
10. درقسمت پايين، سمت راست پنجره ابتدا نام ديسك گردان خود را انتخاب نمائيد. با توجه به نكته اي كه در قسمت 6 عنوان شد، منظور همان ديسك خوان C:\ مي باشد. درقسمت پايين، سمت چپ نيز ميتوانيد، نام پوشه مورد نظر را انتخاب كنيد . چون ما فونت دريافتي را در ريشه ديسك خوان C:\ قرار داده ايم ، دقت كنيد كه دراين جعبه ليست نيز ريشه ديسك خوان C:\ انتخاب شده باشد.
11. به هرحال پس از ورود صحيح به ريشه ديسك خوان C:\ ، در جعبه ليستي بالاي پنجره، نام فونت موردنظر را كه به صورت(Sepehe(True Type)) مي باشد، ظاهر شود. حال تنها كافي است كه برروي اين فونت كليك كرده ويا دكمه Select All را انتخاب نموده تا اين فايل انتخاب شود وسپس دكمه OK را فشار دهيد ، تا عمل نصب فونت آغاز شود.
12. حال بر روي دكمه Close كليك كرده، تا مجددا به پنجره مربوط به ليست فونت ها باز گرديد. دقت كنيد كه در اين ليست ، فايلي به نام Sepehr وجود داشته باشد. براي اين منظور در صفحه بالاو پايين رفته ويا در فضاي سفيد پنجره يك بار كليك كرده و سپس كليد S صفحه كليد را آنقدر فشار دهيد تا به صحت وجود فونت اطمينان حاصل نماييد. دقت كنيد كه در بعضي از ويندوزهاي 98 فارسي ممكن است كه پس از نصب فونت شما قادر به يافتن آن دراين ليست نباشيد. دراين صورت بايد، مجدداً سيستم را راه اندازي نموده و سپس وارد قسمت فونت شده و نوار لغزان را يكي دوبار به سمت پايينترين قسمت و بالاترين قسمت آن تغيير مكان دهيد. پس از اين عمل حتماً اين فونت در ليست فونت هاي نصب شده سيستم شما قابل رويت خواهد بود.
13. حال وارد برنامه Internet Explorer شويد. در داخل اين برنامه ابتدا وارد منوي Tools شده و سپس گزينه Internet Options را انتخاب نموده تا يك پنجره ظاهر شود.
14. سپس در فسمت، General، بر روي دكمه Fonts كليك كرده تا پنجره ديگري ظاهر شود.
15. دراين قسمت در ليست كركره اي فوق به نام Language Script:، گزينه Defined را انتخاب نماييد.
16. سپس درهمان پنجره در جعبه ليستي پايين سمت چپ ، گزينه،Sepehr را يافته ، انتخاب كرده و سپس بر روي دكمه OK كليك نموده تا به پنجره قبل بازگرديد، بعد بر روي دكمه OK اين صفحه نيز كليك كرده تا اين پنجره نيز بسته شود.
تمامي موارد كه تا اين لحظه عنوان گرديد، تنها كافي است كه يك بار بر روي ويندوز رايانه شما صورت گيرد و طبيعي است كه درصورت نصب مجدد سيستم عامل ويندوز برروي رايانه شما، تكرار اين موارد الزامي است. ولي دقت كنيد كه هنوز هنگامي كه وارد سايت فارسي مي شويد، قادر به مشاهده صفحات آن نمي باشيد! نگران نباشيد! تنها عملي كه در هنگام ورود به هر صفحه فارسي بايستي انجام دهيد، آن است كه درصفحه موردنظر، اشاره گر موش را در فضاي خالي آن صفحه برده ، دكمه سمت راست موش را زده تا يك منوي ظاهر شود سپس زير منوي Encoding را انتخاب كرده تا منوي ديگري ظاهر شود. سپسدر صورتي كه گزينه User Defined را در داخل آن مشاهده ننموديد، زير منوي More را انتخاب نموده و در داخل آن گزينه User Defined را انتخاب نماييد. حال به راحتي قادر خواهيد بود كه از صفحه فارسي موجود به خوبي استفاده نماييد.

آموزش اينترنت (بخش 2)

حال كه با مفاهيم اوليه اينترنت آشنا شده ايد، لازم است كه به معرفي محيط IE بپردازيم همان گونه كه درشماره قبل اشاره شد، هرگاه وارد يك سايت اينترنتي مي شويد، با پيوندهاي زيادي كه شما را به قسمت هاي مختلفي از همان سايت و يا حتي سايتهاي ديگر رهنمون مي سازد، مواجه مي شويد. هرگاه بر روي اين پيوندها كليك نماييد، يا صفحه موجود محو و صفحه مقصد ظاهر شده و يا محتواي صفحه مقصد درپنجره جديدي ظاهر خواهد شد، ولي نكته اي كه لازم است بياموزيد، نحوه كار با اين گونه پيوندها مي باشد.
در اكثر موارد پس از كليك كردن بر روي يك پيوند، صفحه قبلي محو مي شود و صفحه ديگر جايگزين آن مي شود، ممكن است كه اين رفتار چندان خوشايند كاربر نباشد! به عنوان نمونه سايتي را در نظر بگيريد كه در آن پيوندهاي زيادي به سايتهاي مختلف به صورت طبقه بندي شده لحاظ شده باشد و شما تمايل به گشت وگذار به داخل تمامي آنها داشته باشيد ولي كليك كردن بر روي هريك از آنها باعث محو شدن صفحه اوليه خواهد شد. براي حل اين مشكل درحالي كه درصفحه مورد نظر قرارگرفته ايد، سه راه حل در پيش رو داريد:
1.برنامه IE را مجددا اجرا نموده، وارد صفحه مورد نظر شده و از آن بر روي هريك از پيوندها كليك نماييد.
2.منـوي فـايل را انتـخـاب كرده، بر روي زير منوي New، كليك كرده و گزينه Window را انتخاب كنيد( البته مي توانيد از دكمه تركيبي CTRL+N نيز براي اين منظور استفاده نماييد).
3.اشاره گر موش را بر روي پيوند مورد نظر برده، دكمه سمت راست را كليك كرده تا منوي بعدي ظاهر شود،
سپس گزينه Open In New Window را انتخاب كنيد بدين ترتيب شما قادر خواهيد بود كه بدون اينكه صفحه مورد نظر خود را از دست بدهيد در پيوند آن صفحه به گشت وگذار بپردازيد، كه البته در بين اين سه روش، طبعا روش سوم مناسبتر مي باشد، ولي روش هاي اول و دوم نيز برحسب نياز كاربر‌‌هاي خاص خود را دارند. حال تصميم داريد كه شما را با نوار ابراز اين برنامه آشنا نماييم، ولي ممكن است كه به هر دليلي برنامه IE شما فاقد چنين نواري باشد، لذا درصورتي كه برنامه IE شما فاقد آن مي باشد، مي توانيد ابتداي منوي View را انتخاب كرده و سپس وارد زير منوي Toolbars شده ودر صورتي كه در كنار گزينه Standard Buttons نماد «تاييد» قرار ندارد، يك بار بر روي آن كليك كرده تا توار ابراز ظاهر شود. حال كه تا اينجا آمده ايد، بهتر است كه در زير منوي Toolbars، گزينه Address Bar را نيز انتخاب نموده ، تا در كنار آن نيز نماد «تاييد» ظاهر شود و بقيه نمادهاي تاييد مربوط به بقيه گزينه ها را با انتخاب مجدد آنها، تا اطلاع بعدي حذف نماييد. در داخل نوار ابزار سمت چپ به ترتيب با دو دكمه به نامهاي قبلي و بعدي، مواجه مي شويد. اولين باري كه برنامه IE را باز مي كنيد، اين دو دكمه غير فعال مي باشند. به محض اينكه بر روي يكي از اتصالات صفحه موجود كليك كرده و يا آدرس ديگري را در نوار آدرس وارد كرده و سپسك كليد Enter را فشار دهيد، تا صفحه ديگري در همان پنجره ظاهر شود، دكمه Back از حالت غير فعال به حالت فعال تغير حالت مي دهد، ولي دقت كنيد كه كماكان دكمه Forward به صورت غير فعال مي باشد. حال مي‌توانيد، با كليك كردن بر روي دكمه Back، به صفحه قبلي بازگرديد پس از اولين انتخاب دكمهBack، دكمه Forward نيز از حالت غيرفعال به حال فعال تغيير حالت داده و مي توانيد از آن استفاده نماييد معاني اين دو دكمه دقيقاً مانند دو دكمه Back و Forward در برنامه My Computer      مي باشد. 
دكمه Back به برنامه IE مي فهماند كه بايستي كاربر را به آخرين صفحه‌ اي كه قبلا از آن آمده است،‌ رهنمون سازد.  دكمه Forward به برنامه IE مي فهماند كه بايستي كاربر را به آخرين صفحه اي كه قبلاً‌5. از آن Back كرده است، رهنمون سازد. دكمه ديگري كه در نوار ابزار وجود دارد، دكمه Stop مي باشد. تصور كنيد كه درحالي كه وارد صفحه‌اي شده‌ايد، به پيوند، متن يا تصوير مورد نظر خود رسيده‌ايد وديگر تمايلي به دريافت بقيه اطلاعات صفحه نداريد، دراين صورت با انتخاب اين دكمه، عمل دريافت يا به اصطلاح بارگذاري اطلاعات خاتمه      مي يابد.
دكمه ديگري كه در نوار ابزار وجود دارد، دكمه Refresh مي باشد سه كاربر اصلي اين دكمه را مي‌توان به شرح ذيل عنوان نمود: 
نمونه عنوان شده درقسمت Stop را در نظر بگيريد، فرض كنيد كه پس از توقف كردن دريافت تمامي اطلاعات صفحه، تمايل به مشاهده بقيه اطلاعات داريد، دراين صورت مي‌ توانيد بر روي اين دكمه كليك كرده تا عمل دريافت اطلاعات از ابتدا آغاز شود. البته براي اين منظور مي‌ توانيد از منوي View نيز گزينه Refresh را انتخاب كرده و يا از كليد ميانبر نيز استفاده نماييد.  تصور كنيد كه وارد صفحه اي شده ايد كه به خاطر ساختار آن،هر 15 دقيقه اطلاعات مربوط به آن تغيير مي يابد، مانند سايتهاي مربوط به اطلاعات بورس،‌ دراين صورت شما قادر خواهيد بود كه با انتخاب اين دكمه، اطلاعات آن صفحه را مجدداً از سايت مربوطه دريافت نماييد.  فرض كنيد كه وارد سايتي شده ايد كه در آن تعداد نسبتا زيادي تصوير يا Applet  وجود دارد وبه علت كند بودن پهناي باند اينترنت و يا سرعت دسترسي رايانه شما به اينترنت، شما قادر به دريافت تمامي اين اشياء در بار اول نمي‌ باشيد، براي اين منظور پس از Refresh كردن صفحه، قادر خواهيد بود كه بقيه اشياء دريافت نشده را نيز دريافت نماييد. مي‌ توانيد انتخاب دكمه Refresh را تا حصول تمامي اشياء تكرار نماييد.
دكمه ديگري كه در نوار ابزار وجود دارد، دكمه Home مي باشد. با انتخاب اين دكمه به صفحه اوليه‌اي كه خود قبلاً تعيين نموده‌ايد، خواهيد رسيد. براي تغيير آن مي توانيد ،‌منوي Tools را انتخاب نموده و سپس گزينه Internet Options را انتخاب نماييد در اين صورت يك پنجره ظاهر شده و قسمت General مي‌توانيد، درجعبه متني Address آدرس سايت مورد نظر خود را به عنوان صفحه اوليه وارد نماييد. دقت كنيد كه در ذيل اين جعبه متني سه دكمه قرار دارد، درصورتي كه بر روي دكمه Use Blank كليك نماييد درجعبه متني آدرس about:blank ظاهر مي شود و اين بدان معني است كه هر گاه بر روي دكمه Home كليك نماييد، يك صفحه خالي بر روي پنجره برنامه IE ظاهر خواهد شد لازم به ذكر است كه در صورتي كه دليل موجهي براي انتخاب آدرس خاصي براي صفحه اوليه خود نداريد، انتخاب اين دكمه بهترين گزينه خواهد بود دكمه بعد، دكمه Use Ddfault مي باشد. با انتخاب اين دكمه، آدرس پيش فرض برنامه IE كه همان آدرس سايت MSN، مايكروسافت مي باشد، درجعبه متني ظاهر مي شود و اما دكمه Use Current. تصور كنيد كه وارد آدرسي شده‌ايد كه بسيار جذاب يا كاربردي مي باشد و مي خواهيد كه هرگاه كه برنامه IE را اجرا كرده و يا دكمه Home را انتخاب مي كنيد،‌وارد همان آدرس شويد، دراين صورت ابتدا وارد آردس موردنظر شده وسپس بر روي اين دكمه كليك نماييد، تا آدرس آن به عنوان آدرس پيش فرض برنامه IE در نظر گرفته شود.

آموزش اينترنت (بخش 1)

امروزه يكي از جدابترين قسمتهاي كاربري رايانه، استفاده از اينترنت مي باشد، كه علاوه برامكانات موجود در زمينه هاي علمي وتجاري آن، جلوه هاي ويژه ديگري مانند سرگرمي و ارتباطات، هرسليقه اي را به خود جلب مي نمايد.
براي شروع بايستي كه به يکی از سرويس دهندگان اينترنت ISP، مـراجـعـه نـموده ويك سطح دسترسي از آنها خريداري كنيد و سپس از طريق برنامه Connect To the Internet به اينترنت متصل شويد.
حال كافي است كه برنامه Internet Explorer كه به IE نيز مشهور است را درمحيط ويندوز خود يافته و آنرا اجرا نماييد. اجازه دهيد كه كمي درمورد اين برنامه توضيحاتي ذكر شود. اين برنامه و برنامه هاي مشابه به Browser يـا مـرورگـر وب، مـشـهـورنـد و يـكـي از ويـژگـي هـاي آنـهـا قـابلـيـت نـمـايـش دادن فايلهاي HTML ميباشد. از نمونه هاي ديگر اين گونه برنامه ها مي توان به برنامه Netscape,Opera,MSN Explorer ,Navigator و غيره اشاره كرد،ولي شايد يكي از پرطرفدارترين و راحت ترين آنها همان IE باشد. نكته ديگري كه لازم به ذكر است، آن است كه هريك از اين مرورگرها داراي نگارشهايي مي باشند كه به مرور وارد بازار نرم افزار ميشوند، البته هميشه بهتر است كه براي در اختيار گرفتن تمامي امكانات اينترنت ونمايش جلوه هاي ويژه آن از آخرين نسخه هاي آن استفاده نماييد. به عنوان مثال آخرين نسخه IE ، تحت ويندوز 98 و 2000 نسخه 5/5 همراه با (SIP) Service Pack آن بوده و آخرين نسخه آن تحت ويندوز XP نيز نگارش 6 آن ميباشد.بد نيست كه دراين قسمت درمورد SP نيز نكاتي را مطرح نماييم.
به طور كلي با اضافه شدن امكانات و قابليتهاي برنامه ها، حجم اين برنامه به مرور، افزايش چشم گيري پيدا نموده اند و با توجه به اينكه بسياري از نسخه هاي جديد برنامه ها نيز ازطريق اينترنت قابل بارگذاري و دريافت مي باشند، پايين بودن سرعت ارتباطي به اينترنت دريافت نسخه هاي جديد و اصلاح شده را با مشكلات فراواني مواجه مي نمايد، لذا شركت هاي سازنده به جاي دراختيار قراردادن نسخه هاي جديد برنامه ها به طور كامل! برنامه های نسبتاً كوچكتري را كه اصطلاحا به SP يا Patch فايل معروف هستند را در اختيار كاربران قرار مي دهند تا كاربران با دريافت و اجرا نمودن آنها، به نسخه ها و يا اصلاحات جديد به راحتـي دسـت پـيدا نـماينـد و امـا IE ! پـس از اجـرا نـمـودن ايـن برنامه يك پنجره مشابه پنجرههاي My Document ظاهر شده و در نوار آدرس آن، شما قادر خواهيد بود تا آدرس سايت مورد نظر را نوشته و سپس كليد enter را فشار دهيد ، پس از مدتي، صفحه اوليه يا اصطلاحاً Home page آن سايت ظاهر شده و شما مي توانيد از اطلاعات وامكانات آن سايت استفاده نماييد . براي استفاده بهتر از آدرسهاي اينترنتي ، يادگيري سه مفهوم بسيار حائز اهميت است.
1.پروتكل
2.سيستم نام دامنه Domain Name System(DNS)(URLs)3Uniform Resources Locator
3.پروتكل: به طور كلي هر توافقي كه بين رايانه ها در سراسر جهان براي تبادل اطلاعات صورت ميگيرد. پروتكل مي نامند. تصور كنيد كه دو نفر كه به زبانهاي چيني و هندي تمايل به ارتباط برقراركردن دارند، بخواهند با هم حرف بزنند، دراين صورت به عنوان مثال با هم توافق مي كنند كه به زبان انگليسي صحبت كنند. در اينترنت هم اين چنين است به عنوان مثال براي ارسال فايلهاي HTML، پروتكلي وجود دارد به نام.HTTP اين پروتكل وظيفه ارسال ودريافت اينگونه فايلها را به عهده دارد . يك مفهوم اساسي كه درمورد اين پروتكل وجود دارد آن است كه فايلهاي HTML داراي مراجع و لينكهايي به ديگر فايلها مانند تصوير، صدا وغيره مي باشد .
دقت كنيد كه در هنگام استفاده از اينترنت ، شما با پروتكل هاي ديگري مانند:ftp,telnet newsgrop, gopher نيز مواجه خواهيد شد، كه البته هريك از اين پروتكل ها را در شماره هاي بعد در جاي خود بحث خواهيم نمود.
4.سيستم نام دامنه: در زمانهايي نه چندان دور، كاربران براي اتصال به سرويس دهنده هاي وب، از يك عدد چهار قسمتي به نام IP استفاده مي كردند، كه هر قسمت آن مي توانست اعدادي بين صفر تا 255 راشامل شود، ولي اين شماره ها براي كاربران مشكلات زيادي را چه از نظر به خاطر سپردن و چه از نظر دفت در ورود آنها به وجود مي آورد، به همين دليل كميته اي، پروتكلي را به نام سيستم نام دامنه معرفي نمود كه توسط آن آدرسهايIP به اسامي با معني و قابل تشخيصي تبديل مي شوند. به عنوان مثال آدرس IP فوق دقيقاً معادل آدرس اينترنتي http://www.ciwecrtified.com مي باشد دقت كنيد كه اين اسامي دامنه، كاملاًمنحصر به فرد مي باشند نكته ديگري كه لازم به ذكر است، آن است كه برخلاف طريقه خواندن اين آدرس ها، اين گونه آدرسها به صورت عكس عمل مي كنند! بدين معني كه كمه com كه نوع سايت را معرفي مي كند به عنوان بالاترين سطح (TLDs) معرفي شده وسپس نام ثبت شده مورد علاقه شركت يا فرد(ciwcertified) به عنوان سطح مياني مطرح شده و سپس نام رايانه سرويس دهنده وب (web) و يا نام سايت وب ميزبان(Host) به عنوان پايين ترين سطح عنوان        مي شود. در بالاترين سطح اين دامنه، تا چندي پيش تنها تعداد محدودي نام وجود داشت كه مي توان به اسامي Com,Net,Org,Gov,Edu و غيره اشاره نمود، ولي به دليل ثبت شدن تقريبا تمامي اسامي با معني و حتي بي معني! در اين مجموعه، متوليان اينترنت دست به ايجاد اسامي ديگري مانند، Web,TV Wap, Tel,Shop و غيره زده اند.
5. 3URLs به طور كلي اگر آدرس وب شما علاوه بر سيستم نام دامنه، نوع پروتكل و ديگر جزئيات مربوط به آن سايت را نيز شامل باشد، اصطلاحا به آدرس URL سايت معروف خواهد بود. به عنوان مثال آدرس URL سايت ياهو، به صورت http://www.yahoo.com مطرح مي شود و يا اگر شما درسايت خاصي، تمايل به ديدن صفحه خاصي از آن راداشته باشيد،      مي توانيد مستقيماً از آدرس URL نيز استفاده نماييد، به عنوان مثال مي توان از آدرس زير براي رفتن به سايت مورد نظر وصفحه خاص آن استفاده نمود:
http://www.sec.gov/asec/wwwsec.htm با توجه به وجود انواع پروتكل هاي موجود در اينترنت، لازم است يادآور شويم كه به طور پيش فرض برنامه IE پروتكل HTTP را در نظر مي گيرد، مگر آنكه شما رسماً از پروتكل ديگري استفاده نماييد. منظور اين است كه اگر در برنامه IE در قسمت آدرس آن عبارت http://www.Yahoo.com را وارد نموده و سپس كليد Enter را فشار دهيد، به طور اتوماتيك عبارت http://www.Yahoo.com را در قسمت آدرس ملاحظه خواهيد نمود.
نكته ديگري كه شايد عنوان آن خالي از لطف نباشد، آن است كه با توجه به اينكه در اكثر آدرس هاي اينترنت در بالاترين سطح آنها عبارت com و در صورتي كه در نوار آدرس برنامه IE، شما تنها كلمه yahoo را تايپ نموده و سپس از دكمه هاي تركيبي http://www.Yahoo.com در صفحه نمايش ظاهر شده و شما را به سايت مربوطه رهنمون خواهد كرد.
به هرحال پس از ورود به سايت موردنظر، شما با اطلاعات مربوط به آن سايت، مواجه خواهيد شد. دراين صفحه شما با عبارات و يا تصاويري مواجه مي شويد كه هرگاه اشاره گر موش را بر روي آن مي بريد، اشاره گر موش از حالت فلش به صورت دست درآمده و شما قادر خواهيد بود،ت با كليك كردن بر روي آن به صفحه ديگري كه ممكن است حتي سايت ديگري باشد، مراجعه نماييد. دقت كنيد كه اصطلاحاً به اين گونه متن ها و يا تصاوير، اتصال اينترنتي يا ابرمتن(Hyperlink) اطلاق مي شود.
گاهي ممكن است كه با كليك كردن بر روي يك اتصال، صفحه فعلي محو شده و اطلاعات مقصد ظاهر شود و يا اينكه درعين وجود صفحه فعلي، پنجره ديگري ظاهر شده و اطلاعات مقصد را درآن صفحه ملاحظه نماييد.

آیا شما حاضرید تو این شهر بازی …

 

hadi soleghani hadi soleghani

۱۳۸۷ دی ۱۰, سه‌شنبه

آموزش جامع پاورپوینت

دوستانی که میخوان پاورپوینت یاد بگیرن می تونن از لینک زیر استفاده کنند . یک سایت خوب که به بهترین وجه برای افراد مبتدی مسائل رو توضیح داده که خیلی قابل درک است .

می تونید از اینجا ببینید .

انواع کابل در شبکه

امروزه از کابل های مختلفی در شبکه ها استفاده می گردد .نوع و سيستم کابل کشی استفاده شده در يک شبکه بسيار حائز اهميت است . در صورتی که قصد داشتن شبکه ای را داريم که دارای حداقل مشکلات باشد و بتواند با استفاده مفيد از پهنای باند به درستی خدمات خود را در اختيار کاربران قرار دهد ، می بايست از يک سيستم کابلينگ مناسب ، استفاده گردد . در زمان طراحی يک شبکه می بايست با رعايت مجموعه قوانين موجود در خصوص سيستم کابلينگ، شبکه ای با حداقل مشکلات را طراحی نمود .با اين که استفاده از شبکه های بدون کابل نيز در ابعاد وسيعی گسترش يافته است ، ولی هنوز بيش از 95 درصد سازمان ها و موسسات از سيستم های شبکه ای مبتنی بر کابل، استفاده می نمايند .
ايده های اوليه
ايده مبادله اطلاعات به صورت ديجيتال ، تفکری جديد در عصر حاضر محسوب می گردد. درسال 1844 فردی با نام "ساموئل مورس" ، يک پيام را از Washington D.C به Baltimore و با استفاده از اختراع جديد خود (تلگراف)، ارسال نمود . با اين که از آن موقع زمانی زيادی گذشته است و ما امروزه شاهد شبکه های کامپيوتری بزرگ و در عين حال پيچيده ای می باشيم ولی می توان ادعا نمود که اصول کار ، همان اصول و مفاهيم گذشته است .
کدهای مورس ، نوع خاصی از سيستم باينری می باشند که از نقطه و خط فاصله با ترکيبات متفاوت به منظور ارائه حروف و اعداد ، استفاده می نمايد . شبکه های مدرن داده از يک و صفر ، استفاده می نمايند . بزگترين تفاوت موجود بين سيستم های مدرن مبادله اطلاعات و سيستم پيشنهادی "مورس " ، سرعت مبادله اطلاعات در آنان است.تلگراف های اواسط قرن 19 ، قادر به ارسال چهار تا پنج نقطه و يا خط فاصله در هر ثانيه بودند ، در حالی که هم اينک کامپيوترها با سرعتی معادل يک گيگابيت در ثانيه با يکديگر ارتباط برقرار می نمايند (ارسال 1،000،000،000 صفر و يا يک در هر ثانيه).
تلگراف و تله تايپ رايتر ، پيشگام مبادله داده می باشند . در طی سی و پنج سال اخير همه چيز با سرعت بالا و غيرقابل تصوری تغيير نموده است. ضرورت ارتباط کامپيوترها با يکديگر و با سرعت بالا ، مهمترين علل پياده سازی تجهيزات شبکه ای سريع ، کابل هائی با مشخصات بالا و سخت افزارهای ارتباطی پيشرفته است .
پياده سازی تکنولوژی های جديد شبکه
اترنت در سال 1970 توسط شرکت زيراکس و در مرکز تحقيقات Palo Alto در کاليفرنيا پياده سازی گرديد . در سال 1979 شرکت های DEC و اينتل با پيوستن به زيراکس ، سيستم اترنت را برای استفاده عموم ، استاندارد نمودند . اولين مشخصه استاندارد در سال 1980 توسط سه شرکت فوق و با نام Ethernet Blue Book ارائه گرديد . ( استاندارد DIX ) .
اترنت يک سيستم ده مگابيت در ثانيه است ( ده ميليون صفر و يا يک در ثانيه) که از يک کابل کواکسيال بزرگ به عنوان ستون فقرات و کابل های کواکسيال کوتاه در فواصل 5 / 2 متر به منظور ايستگاههای کاری استفاده می نمايد . کابل کواکسيالی که به عنوان ستون فقرات استفاده می گردد ، Thick Ethernet و يا 10Basee5 ناميده می شود که در آن 10 به سرعت انتقال اطلاعات در شبکه اشاره داشته ( 10 مگابيت در ثانيه ) و واژه Base نشاندهنده سيستم Base band است . در سيستم فوق ، از تمامی پهنای باند به منظور انتقال اطلاعات استفاده می گردد . در Broad band به منظور استفاده همزمان ، پهنای باند به کانال های متعددی تقسيم می گردد . عدد 5 نيز شکل خلاصه شده ای برای نشان دادن حداکثر طول کابلی است که می توان استفاده نمود ( در اين مورد خاص 500 متر ) .
موسسه IEEE در سال 1983 نسخه رسمی استاندارد اترنت را با نام IEEE 802.3 و در سال 1985 ، نسخه شماره دو را با نام IEEE 802.3a ارائه نمود . اين نسخه با نام Thin Ethernet و يا 10Base2 معروف گرديد. ( حداکثر طول کابل 185 متر می باشد و عدد 2 نشاندهنده اين موضوع است که طول کابل می تواند تا مرز 200 متر نيز برسد )
از سال 1983 تاکنون ، استانداردهای متفاوتی ارائه شده است که يکی از اهداف مهم آنان ، تامين پهنای باند مناسب به منظور انتقال اطلاعات است . ما امروزه شاهد رسيدن به مرز گيگابيت در شبکه های کامپيوتری می باشيم .
کابل های (UTP (Unshielded Twisted Pair
کابل UTP يکی از متداولترين کابل های استفاده شده در شبکه های مخابراتی و کامپيوتری است . از کابل های فوق ، علاوه بر شبکه های کامپيوتری در سيستم های تلفن نيز استفاده     می گردد ( CAT1 ). شش نوع کابل UTP متفاوت وجود داشته که می توان با توجه به نوع شبکه و اهداف مورد نظر از آنان استفاده نمود . کابل CAT5 ، متداولترين نوع کابل UTP محسوب می گردد .
مشخصه های کابل UTP
با توجه به مشخصه های کابل های UTP ، امکان استفاده ، نصب و توسعه سريع و آسان آنان ، فراهم می آورد . جدول زير انواع کابل های UTP را نشان می دهد :
موارد استفاده
سرعت انتقال اطلاعات
گروه
سيستم های قديمی تلفن ، ISDN و مودم
حداکثر تا يک مگابيت در ثانيه
CAT1
شبکه های Token Ring
حداکثر تا چهار مگابيت در ثانيه
CAT2
شبکه های Token ring و 10BASE-T
حداکثر تا ده مگابيت در ثانيه
CAT3
شبکه های Token Ring
حداکثر تا شانزده مگابيت در ثانيه
CAT4
اترنت ( ده مگابيت در ثانيه ) ، اترنت سريع ( يکصد مگابيت در ثانيه ) و شبکه های Token Ring ( شانزده مگابيت در ثانيه )
حداکثر تا يکصد مگابيت در ثانيه
CAT5
شبکه های Gigabit Ethernet
حداکثر تا يکهزار مگابيت در ثانيه
CAT5e
شبکه های Gigabit Ethernet
حداکثر تا يکهزار مگابيت در ثانيه
CAT6
توضيحات :
تقسيم بندی هر يک از گروه های فوق بر اساس نوع کابل مسی و Jack انجام شده است .
از کابل های CAT1 ، به دليل عدم حمايت ترافيک مناسب، در شبکه های کامپيوتری استفاده نمی گردد .
از کابل های گروه CAT2, CAT3, CAT4, CAT5 و CAT6 در شبکه ها استفاده می گردد .کابل های فوق ، قادر به حمايت از ترافيک تلفن و شبکه های کامپيوتری می باشند .
از کابل های CAT2 در شبکه های Token Ring استفاده شده و سرعتی بالغ بر 4 مگابيت در ثانيه را ارائه می نمايند .
برای شبکه هائی با سرعت بالا ( يکصد مگا بيت در ثانيه ) از کابل های CAT5 و برای سرعت ده مگابيت در ثانيه از کابل های CAT3 استفاده می گردد.
در کابل های CAT3 ,CAT4 و CAT5 از چهار زوج کابل مسی استفاده شده است . CAT5 نسبت به CAT3 دارای تعداد بيشتری پيچش در هر اينچ می باشد . بنابراين اين نوع از کابل ها سرعت و مسافت بيشتر ی را حمايت می نمايند .
از کابل های CAT3 و CAT4 در شبکه هایToken Ring استفاده می گردد .
حداکثر مسافت در کابل های CAT3 ، يکصد متر است .
حداکثر مسافت در کابل های CAT4 ، دويست متر است .
کابل CAT6 با هدف استفاده در شبکه های اترنت گيگابيت طراحی شده است . در اين رابطه استانداردهائی نيز وجود دارد که امکان انتقال اطلاعات گيگابيت بر روی کابل های CAT5 را فراهم می نمايد( CAT5e ) .کابل های CAT6 مشابه کابل های CAT5 بوده ولی بين 4 زوج کابل آنان از يک جداکننده فيزيکی به منظور کاهش پارازيت های الکترومغناطيسی استفاده شده و سرعتی بالغ بر يکهزار مگابيت در ثانيه را ارائه می نمايند.

استفاده بهینه از باتری لپ تاپ

بسته به نوع لپ تاپ ها در صورت داشتن شارژ کامل، لپ تاپ شما حدود 2/5 ساعت با باتری کار خواهد کرد.
در صورتی که شما نیز لپ تاپ دارید، احتمالاً تاکنون شرایطی را تجربه کرده اید که امکان اتصال لپ تاپ به برق را نداشته و مجبورید از باتری لپ تاپ خود استفاده کنید. بسته به نوع لپ تاپ ها در صورت داشتن شارژ کامل، لپ تاپ شما حدود 2/5 ساعت با باتری کار خواهد کرد.اما نکاتی بسیار ساده هستند که با رعایت آنها به شکل قابل توجهی کارایی باتری لپ تاپ شما افزایش پیدا خواهد کرد و در لحظات بحرانی به کمک شما خواهند آمد در این ترفند قصد داریم به معرفی پنج نکته برای حداکثر استفاده از باتری لپ تاپ بپردازیم.
1- نور LCD را کاهش دهید:
امروزه 99 درصد لپ تاپ هایی که در بازار عرضه می شوند، این قابلیت را دارند که نور LCD یا نمایشگر آنها را تنظیم کنید. بهتر است زمانی که از باتری استفاده می کنید، روشنایی LCD خود را روی کمترین حد ممکن قرار دهید. برخی مدل ها قابلیت کاهش میزان فعالیت CPU و بهره برداری از منبع تغذیه به شکل بهینه را دارا هستند. اینگونه قابلیت های جانبی لپ تاپ تان را حین استفاده از باتری فراموش نکنید.
2- سخت افزارهای اضافی را جدا کنید:ماوس های USB، برخی انواع Cool Disk ها و... را فراموش نکنید چون اینها نیز به منبع تغذیه نیاز دارند و از باتری شما استفاده خواهند کرد.
3- حافظه رم بیشتری به لپ تاپ خود اضافه کنید:
هر چه حافظه رم شما بیشتر باشد پروسه هایی که در حافظه مجازی یا Virtual Memory سیستم تان بارگذاری می شود، کمتر خواهد بود. از آنجایی که حافظه مجازی و پروسه های موجود در آن هارددیسک را درگیر می کنند، باعث استفاده بیشتری از باتری شما می شوند در حالی که داشتن رم بیشتر اصلاً سبب استفاده انرژی بیشتر نخواهد شد.
از طرفی وقتی بخواهید برنامه هایی سنگین که نیاز به حجم بالایی از Virtual Memory دارند، اجرا کنید داشتن مقدار بیشتری از حافظه رم می تواند به شما کمک بزرگی برساند و میزان مصرف انرژی را کاهش دهد.
4- سیستم را Hibernate کنید نه Standby :
قرار دادن لپ تاپ در وضعیت Standby در فاصله های زمانی که به آن نیازی نیست آن هم حین استفاده از باتری می تواند سبب کاهش مصرف انرژی شود و از طرفی وقتی به آن نیاز شد بلافاصله کارتان را از سر بگیرید اما وضعیت Hibernate تقریباً سیستم را خاموش نگه می دارد و در زمان نیاز به آن به همان سرعت حالت Standby فعالش می کند.
5- به کاهش دمای لپ تاپ کمک کنید:
هر چه دمای لپ تاپ شما کاهش یابد، عملکرد بهتری خواهد داشت و هر چه عملکردش سریع تر و بهتر باشد، کارایی باتری اش بیشتر خواهد شد لذا همواره شبکه های ورودی و خروجی هوای لپ تاپ تان را تمیز کنید و لپ تاپ را در وضعیتی قرار دهید که هوا به شکل مناسبی در آن جریان پیدا کند.

نسخه‌های مختلف سیستم‌های عامل مایکروسافت به‌روز

شرکت مايکروسافت در ماه دسامبر سال جاري ميلادي سيستم‌عامل Windows Embedded خود را به‌روز کرد. مايکروسافت در اين اقدام وصله‌هاي امنيتي خود را براي نقاط آسيب‌پذير اين سيستم‌عامل عرضه کرد، اما در عين حال بسته‌ انتخابي را براي به‌روز کردن اين پلتفورم ارايه نداد.
به گفته "ژينا بنتلي"(Gina Bentley)‌ مدير برنامه خدمات و پشتيباني گروه Vertical Industries و Embedded Windows(VIEW)، اين اقدام مايکروسافت نشان مي‌دهد که فعاليت‌هاي آن براي به اتمام رساندن سيستم‌هاي ‌عامل Windows XP Embedded Service Pack 3 و Windows Embedded Standard 2009 باعث شده است تا اين به‌روزرساني در ماه دسامبر به صورت انتخابي ارايه نشود.
بنتلي در اين باره در تاريخ 12 دسامبر توضيح داده بود: «ما آخرين اقدامات خود را در جريان "امنيت دسامبر" انجام داديم و ضمن عرضه آ‌ن‌ها، کليه نقاط آسيب‌پذير در اين برنامه‌ها را از بين برديم».
او همچنين خاطرنشان کرد: «ما مي‌خواهيم که کاربران هر چه که نياز دارند را در اختيار داشته باشند تا از اين طريق بتوانند تصاوير جديد از دستگاه خود را بر پايه Windows Embedded Standard 2009 توليد کنند. ما براي عرضه اين نرم‌افزارها موارد ديگري را نيز در نظر گرفته بوديم که آن هم تعطيلات کريسمس است که اين برنامه‌ها همزمان با آن ارايه شد».
به هر حال، در حالي که عرضه نرم‌افزارهاي به‌روزرسان انتخابي مايکروسافت در ماه دسامبر منتفي شد، وصله‌هاي امنيتي اين شرکت هم‌اکنون روي سايت اينترنتي آن براي بارگذاري قرار گرفته است. پلتفورم‌هاي Embedded شامل Windows Embedded XP SP3 و Windows Embedded Standard 2009 مي‌شوند .

پنج ابزار کاربردي برتر در سرويس پست‌الکترونيکي Gmail

سرويس پست‌الکترونيکي شرکت گوگل موسوم به Gmail به آهستگي ابزارهاي مختلفي را از طريق مرکز Gmail Labs در اختيار گرفته است. بسياري از اين ابزارها رايگان هستند و يا اينکه ‌ هر يک از کاربران تجاري مي‌توانند با پرداخت سالانه 50 دلار بسته نرم‌افزاري Google Apps را شامل نسخه‌هاي پيشرفته ابزارهاي شخصي و کاربردي مي‌شود، در اختيار بگيرند. اين ابزارها به صورت گسترده و با اهداف متفاوت عرضه شده‌اند که در زير، به پنج ابزار کاربردي سرويس پست الکترونيکي گوگل اشاره مي‌شود:
1-سرويس ارسال پيامک براي چت(Chat) کردن در فضاي Gmail
پست الکترونيکي گوگل به صورت خودکار سرويس Gmail Chat را در اختيار کاربر مي‌گذارد و براي دوستان وي پيام‌هاي فوري(IM) ارسال مي‌کند. اما در برخي مواقع، دوستان کاربر پشت کامپيوتر خود نيستند و نمي‌توانند پيام‌هاي ارسالي را مشاهده و دريافت کنند. اگر چه کاربران مي‌توانند در اين شرايط پست الکترونيکي ارسال کنند، اما همه کاربران صاحب گوشي هوشمند نيستند با بتوانند از طريق تلفن‌همراه اين اقدام را انجام دهند. در اين ميان، بيشتر مردم از سرويس پيامک استفاده مي‌کنند و از طريق آن مي‌توانند با دوستان خود در فضاي Gmail ارتباط برقرار کنند.
2-سيستم ردياب فايل‌هاي ضميمه‌شده فراموش شده
اين مسئله همواره رخ مي‌دهد که کاربر يک پست الکترونيکي را به فرد مقابل ارسال و در آن توضيح مي‌دهد که يک فايل را به ضميمه ارسال کرده است. اما در اين شرايط، کاربر فراموش مي‌کند که فايل مورد نظر را به همراه پست الکترونيکي خود ضميمه کند. اگر سرويس Forgotten Attachment Detector در پست الکترونيکي Gmail فعال شود، زماني که کاربر در توضيحات خود از کلمات Attach يا Attachment به معني پيوست و ضميمه استفاده کند، يک صفحه کوچک روي مانيتور نمايان مي‌شود و به کاربر يادآوري مي‌کند که فايل ضميمه خود را کنترل و از ضميمه شدن آن اطمينان حاصل کند.
3-سرويس E-Mail Addict
بيشتر کاربران روزانه وقت زيادي را در پست الکترونيکي خود سپري مي‌کنند. با استفاده از سرويس E-Mail Addict، سرويس پست الکترونيکي Gmail پس از گذشت يک ساعت به صورت خودکار خارج مي‌شود، از کاربر درخواست مي‌کند که براي لحظاتي به خود استراحت دهد و باعث مي‌شود که شناسه کاربري در سرويس Google Chat به مدت 15 دقيقه در مقابل ديگر کاربران غيرفعال شود.
4-سرويسGoogle Docs
در حالي که برخي کاربران مجموعه نرم‌افزاري Microsoft Office را براي خود بسيار مناسب مي‌دانند، کارشناسان مرکز Google Apps زمان زيادي را طي سال‌هاي گذشته سپري کرده‌اند تا بتوانند از طريق آن ابزارهاي Documents، Spreadsheets و Presentations را به صورت اينترنتي توليد کنند. اگر چه هنوز هر يک از اين برنامه‌ها نسبت به مجموعه نرم‌افزاري Office نقاط ضعفي دارند، نرم‌افزاري اينترنتي Google Docs در اين زمينه پيشرفت‌هاي فراوان کرده است. اين نرم‌افزار به کاربر امکان مي‌دهد تا فايل‌هاي خود را به صورت محلي و روي يک کامپيوتر ذخيره نکند. اين نرم‌افزار سيستم کنترلي جالبي دارد که امکانات فراواني را در اختيار کاربر مي‌گذارد.
5-سرويسGoogle Calendar
يکي از مشکلات بنيادين در زمينه نرم‌افزارهاي اينترنتي و سرويس پست الکترونيکي وجود دارد، عدم يکپارچگي اين برنامه‌ها است و بر اين اساس، هر يک از اين ابزارها از برنامه‌هاي ديگر مجزا هستند و به صورت جداگانه عمل مي‌کنند. يکي از مهم‌ترين مواردي که باعث محبوبيت Lotus Notes يا Microsoft Exchange شده، هماهنگي آن‌ها با تقويم اينترنتي کاربران است. با استفاده از سرويس Google Calendar، کاربران مي‌توانند ابزارهاي اين سرويس را در سمت چپ پست الکترونيکي Gmail در اختيار داشته باشند. در اين تقويم اينترنتي کاربر مي‌تواند وقايع مورد نظر خود را وارد کند.

ببار ای برف ببار ای برف سنگین …

سلام

قطعاً دوستانی که اهل دل و ساز و آواز هستند با دیدن این تیتر به یاد آهنگ زیبای جبیب افتادن که برای مادر و همسرش خونده بود  . آهنگ بسیار زیبایی بود ولی من نمی خوام شما رو به یاد این آهنگ و اون غم و اندوه بندازم . بلکه من می خوام با نوشتن این پوست بگم که :

ای خدا چرا برف نمی باره چون با باریدن برف دیگه کسی گناه نمی کنه و به لطف این نعمت پر بار خدا به یاد خداهست و شکر نعمتهای بی پایا ن خدا می کنه .(البته امیدوارم)

من عاشق برف هستم . هر وقت که برف می باره زیر اون قدم می زنم وقتی دونه های قشنگ برف به صورتم می خوره احساس می کنم که خدا به من نگاه می کنه و با این کار از درون آروم می شم و شوری تمام وجودمو فرا می گیره .

البته شاعر در یک شعر دیگه که یه خواننده خوب دیگه مثل معین اون رو خونده می گه :

با هم بیاییم دعا کنیم            

خدامون رو صدا کنیم

که آسمون بباره                 

فراونی بیاره

ازش بخواییم برامون                  

سنگ تموم بزاره

 
soleghani
soleghani
soleghani

۱۳۸۷ دی ۹, دوشنبه

پیست اسکی دیزین زادگاه من

سلام

این نقشه بهترین پیست اسکی خاور میانه یا همان دیزین است . بهترین امکانات تفریحی و رفاهی برای آدمهایی که می خوان تفریح کنند اونجا فراهمه و از بچه سه چهار ساله تا جوان دلهای هفتاد هشتاد ساله می تونن اونجا اوقات خوشی رو سپری کنن  .

من خودم بدنیا آمده کرج هستم ولی اصل و نسبم برای دیزین است . عاشق برف و اسکی و دیزین هستم . دوستان و عزیزان خودم که می خوان اسکی یاد بگیرن رو می تونم آموزش بدم تا بتونن از این ورزش مفرح و جذاب نهایت لذت رو ببرن . البته باید متذکر بشم که پیست رو تو تابستون هم می تونید استفاده کنید . البته اگر طالب اسکی رو چمن باشید . 

این هم نقشه کامل دیزین با تمام امکاناتش و چند تا عکس از این منطقه زیبا است .

منتظر شما هستیم

نقشه پیست اسکی دیزین

dizin-03

ski-ro-chaman-86.4.23%20(1)

مايكروسافت نرم‌افزار امنيتي جعلي را در 400 هزار رايانه از بين برد

غول نرم‌افزاري مايكروسافت مدعي است ماه گذشته 400 هزار نسخه از نرم‌افزار امنيتي جعلي «آنتي ويروس 2009» را از رايانه قربانيان پاك كرده است.
به گزارش سرويس فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، نسخه ماه دسامبر برنامه MSRT مايكروسافت «آنتي ويروس 2009» كه يكي از معروف‌ترين بسته‌هاي نرم‌افزار امنيتي جعلي بود را هدف گرفته و طبق اعلام مايكروسافت، نرم‌افزار اين شركت در 9 روز نخست ماه دسامبر برنامه جعلي را از بيش از 394 هزار رايانه پاك كرده است.
اين دومين بار است كه مايكروسافت چنين نرم‌افزاري را هدف مي‌گيرد و ماه گذشته اين شركت برنامه‌هاي Advanced Antivirus ،Ultimate Antivirus 2008 و Xpert Antivirus را از حدود يك ميليون دستگاه رايانه پاك كرد.
در ماه دسامبر مايكروسافت W32/Fake XPA را هدف گرفت كه شامل نرم‌افزار امنيتي جعلي با نام‌هايي مانند «آنتي ويروس اكس پي»، «آنتي ويروس اكس پي 2008 » و «آنتي ويروس 2009» بود.
يكي ديگر از نرم‌افزارهايي كه هدف مايكروسافت قرار گرفت بدافزاري به نام W32/Yektel بود كه به همراه W32 Fake XPA كار مي‌كرد؛ Yektel هشدارهاي جعلي در اينترنت اكسپلورر نمايش مي‌داد.
انواع جديدتر تروژان Yektel هشدارهاي دروغين را در نتايج جست‌وجوي گوگل نمايش مي‌دهند كه اعلام مي‌كنند گوگل يك نسخه ثبت نشده از آنتي‌ويروس 2009 را در رايانه فرد تشخيص داده و پيشنهاد مي‌كنند اين برنامه فعال شود. هشدارهاي اينترنت اكسپلورر و گوگل كاربران را به وب‌سايتي هدايت مي‌كنند كه از آن‌ها مي‌خواهد 50 دلار براي ثبت آنتي‌ويروس 2009 بپردازند .

ویندوز 7 بتا در اینترنت

بر اساس جسنجویی که بر روی برخی از سایتهای Bit Torrent انجام شده است ، نسخه های سرقت شده نسخه بتای ویندوز 7 در حال حاظر بر روی اینترنت در دسترس می باشد . این در حالی است که این محصول جدید شرکت ماکروسافت در ماه آینده برای عموم به صورت رسمی انتشار داده می شود .
به گزارش بخش خبر شبکه فناوری اطلاعات ایران، از سایت http://www.computerworld.com ، با یک جستجو بر روی سایت های Bit Torrent بطور مثال شما دو لیست از نسخه بتای ویندوز 7 را مشاهده خواهید کرد که بیشتر آنها در روز جمعه انتشار داده شده اند .
از عصر روز شنبه حدود هزار و هشتصد پایگاه این مجموعه ، این ویندوز را به صورت کامل بر روی سرور های خود قرار داده اند و حدود هشت هزار و پانصد کاربر آن ها را یا به صورت کامل یا بخشی از آنها را دانلود کرده اند .
بر اساس توضیحاتی که کاربران برای این بسته ها در اینترنت قرار داده اند ، این بسته حاوی نسخه 32 بیتی Windows 7 Build 7000 می باشد .

برای دیدن جزئیات کامل به اینجا مراجعه کنید

windows_7

۱۳۸۷ دی ۸, یکشنبه

تقويم هجري به خدمات گوگل افزوده شد

گوگل امكان استفاده از تقويم هجري قمري را به سرويس هاي محلي خود در خاورميانه افزود.
به گزارش بخش خبر شبکه فن آوری اطلاعات ایران،از سایت خبرگزاری فارس، اين سرويس رايگان از طريق Google Calendar و به دو زبان انگليسي و عربي در دسترس است.
Google Calendar از جمله نرم افزارهاي آنلاين گوگل است كه به كاربران اجازه مي دهد قرارهاي كاري و شخصي و رويدادهاي مهم مورد نظرشان را به ثبت برسانند.
اين سرويس با جيميل سازگار بوده و به طور خودكار مناسبت هاي ملي و محلي را نيز فهرست مي نمايد. كاربران براي اضافه كردن تقويم هجري قمري بايد پس از ورود به گوگل با نام كاربريشان گزينه Calendar را انتخاب كرده و بر روي Settings كليك كنند و در زير زبانه General گزينه Alternate Calendars را انتخاب و در نهايت گزينه تقويم هجري را برگزينند.

انتشار نسخه آزمايشي ويندوز 7 در نمايشگاه فن‌آوري لاس وگاس

شركت‌كنندگان در نمايشگاه محصولات الكترونيكي مصرفي لاس وگاس (CES) مي‌توانند نخستين نسخه آزمايشي عمومي ويندوز 7 كه نسخه آينده سيستم عامل مايكروسافت است را دريافت كنند.
به گزارش بخش خبر شبکه فن آوری اطلاعات ایران،از سایت ایسنا، مايكروسافت در كنفرانس طراحان حرفه‌يي خود كه ماه اكتبر در لس‌آنجلس برگزار شد، اعلام كرده بود نسخه آزمايشي بتاي ويندوز 7 را در اوايل سال 2009 منتشر مي‌كند.
با اين كه خبري تاييد نشده اما نشانه‌ها از اين حكايت دارند كه انتشار اين نسخه در ماه ژانويه و احتمالا در نمايشگاه CES لاس وگاس صورت مي‌گيرد؛ اين نمايشگاه از هشتم تا يازدهم ژانويه برگزار خواهد شد.
يكي از اعضاي گروه روابط عمومي مايكروسافت در انگليس اظهار كرده كه در اين نمايشگاه مايكروسافت چند خبر قابل توجه از جمله در مورد ويندوز اعلام خواهد كرد. وبلاگ‌هاي متعددي نيز اعلام كرده‌اند آزمايش‌كنندگان بتا در انتظار انتشار بتاي ويندوز 7 هستند.
به‌علاوه مايكروسافت در وب‌سايت كنفرانس شبكه طراحان مايكروسافت اعلام كرده شركت‌كنندگان در اين كنفرانس‌ها كه برخي براي نيمه ژانويه برنامه‌ريزي شده‌اند مي‌توانند در انتظار يك DVD ويندوز بتاي 7 باشند.
پيش‌بيني شده كه ويندوز 7 در اوايل سال 2010 منتشر شود، اگرچه ناظران انتظار دارند به علت بي‌اقبالي مصرف‌كنندگان به ويندوز ويستا نسخه جديد ويندوز تا پايان سال 2009 منتشر شود. بسياري از مشتريان به‌ويژه مشتريان تجاري ترجيح داده‌اند تا زمان عرضه شدن ويندوز 7 به‌جاي ويستا از اكس پي استفاده كنند .

دختر9ساله جوانترین مهندس مایکروسافت

یک دختر 9 ساله هندی با ثبت رکوردی جدید و با پشت سر گذاشتن موفقیت آمیز آزمون تخصصی IT شرکت مایکروسافت، به عنوان جوان ترین مهندس IT شرکت مایکروسافت انتخاب شد.
ام لاویناشری (M Lavinashree) دختر بچه ای 9 ساله از کشور هندوستان است که با پشت سر گذاشتن موفقیت آمیز آزمون تخصصی IT شرکت مایکروسافت، عنوان جوان ترین مهندس IT این شرکت را به خود اختصاص داد.
این دختر بچه 9 ساله از اهالی منطقه ای به نام تامیل نادو در هندوستان است که طی هفته اخیر موفق شد آزمون مایکروسافت را پشت سر بگذارد. وی جوانترین شخصی است که تا به حال موفق به پشت سر گذاشتن چنین آزمونی شده است.
بر اساس گزارش PC world، آزمون گواهی حرفه ای شرکت مایکروسافت آزمونی است که مخصوص متخصصان IT طراحی شده است و آخرین رکورد ثبت شده در کسب این رتبه به کودک 10 ساله ای از پاکستان اختصاص داشت.